دوره 8، شماره 38 - ( 12-1401 )                   جلد 8 شماره 38 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarafraz M. The Effect of Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy (ISTDP) on Psychological Well-Being in Women with Marital Conflicts.. 3 2023; 8 (38)
URL: http://jnrihs.ir/article-1-605-fa.html
سرافراز محمدرضا. تاثیر روان‌درمانی پویشی کوتاه‌مدت فشرده (ISTDP) بر بهزیستی روان‌شناختی در زنان دچار تعارضات زناشویی. 1. 1401; 8 (38)

URL: http://jnrihs.ir/article-1-605-fa.html


گروه روانشناسی، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
چکیده:   (185 مشاهده)
خانواده نخستین و منحصر به فردترین نهاد اجتماعی است که سلامت و بهروزی یک جامعه را مرهون سلامت و رضایت اعضای آن دانسته اند ازدواج که تجارب مشترکی را بین زن و شوهر ایجاد می‌کند، گاهی ممکن است منجر به بروز اختلافاتی در کیفیت روابط زناشویی شود. وجود تعارضات زناشویی، کیفیت زندگی زوجین و به  تبع آن بهزیستی روان شناختی زوجین را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. بهزیستی روان شناختی به عنوان عملکرد روان شناختی مثبت، روابط خوب با دیگران و احساس واقع‌بینی نسبت به خود تعریف شده است.
روش کار: پژوهش حاضر یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده با استفاده از طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل دارای مراقبت‌های معمول یک پژوهش استاندارد است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه زنان دارای تعارضات زناشویی مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره آگاه شهر تهران در سال1401 تشکیل دادند. در این پژوهش از مقیاس مقیاس بهزیستی روانشناختی ریف، مقیاس تعارض زناشویی کانزاس برای جمع‌آوری داده‌ها استفاده شد.
برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (تحلیل واریانس چند متغیری) و نرم افزار آماری spss-19  استفاده شد.
یافته‌ها: در بخش اول یافته های توصیفی تحقیق و در بخش دوم یافته های تحقیق از چشم انداز آمار استنباطی ذکر شد. در اینجا از متغیر بهزیستی روانشناختی استفاده شده است. در یافته‌ای استنباطی نرمال بودن توزیع داده‌ها یکی از مهمترین پیش‌فرض‌های تمامی آزمون‌های پارامتریک از قبیل تحلیل کوواریانس است. برای بررسی نرمال بودن توزیع متغیرها در پیش‌آزمون و پس‌آزمون از آزمون شاپیرو- ویلک استفاده شد.
 نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد روان‌درمانی پویشی کوتاه‌مدت فشرده بر بهزیستی روانشناختی در زنان دچار تعارضات زناشویی تاثیر دارد.
 
متن کامل [PDF 1001 kb]   (113 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/3/7 | پذیرش: 1401/12/10 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات جدید در علوم انسانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | New research in human sciences

Designed & Developed by : Yektaweb